300-килограмовата Христина от Дупница е издъхнала тази сутрин, сподели с мъка в сърцето нейната майка Цветанка Секулова.

Момичето имаше шанс за нормален живот, след като анонимен дарител осигури пари за операция в Турция, но не дочака спасителната интервенция.

Христина преживява силен стрес преди десетина години. Отива на гости на своя приятелка, която пред нея пребива болния си мъж с колан. След случилото се младата момичето изпада в шок, пише България Днес. Прибира се при родителите си безмълвна. Оказва се, че от силния стрес Хриси е получила биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени на настроението. Така Секулова започва да пие лекарства. От тях психическото й състояние се подобрява, но физическото се влошава.

Христина започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не позволява на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крака и поради тази причина е обречена да си стои у дома. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Заради теглото си Христина трябва да се лиши и от образование, и от работа.

GlasNews изказва съболезнования на близките и приятелите на Христина!