Български олимпийски шампион показа, че може да е медалист не само в спорта. Николай Бухалов, е единственият роден спортист, който е спечелил два златни медала на едни олимпийски игри. Състезателят по каяк спечели много сърца с постъпката си днес.

Той е помогнал на човек в инвалидна количка в Пловдив. Мъжът паднал на земята поради дефект на количката. Добър човек спял колата си и слязъл, за да го сложи отново в нея. За съжаление, малко след това, човекът пада повторно. В този момент се появява и Бухалов. Той се ангажирал да закара човека до където е било необходимо.

Ето и историята на Венци Кацаров:

„Тази сутрин отново се убедих, че доброто все още съществува, и че има надежда за нашата нация! Точно преди да оставя сина си на яслите (района на кафе Морадо) видях как ЧОВЕК беше паднал от инвалидната си количка и се бореше да се изправи… в същото време минаваха коли покрай него и изобщо не го отразяваха! Спрях колата и вдигнах човека! Той ми благодари и каза, че ще се оправи, но за съжаление явно количката имаше дефект и пак падна след няколко метра.

В този момент дойде да помогне от толкова много минаващи хора само Олимпийския шампион Николай Бухалов ЧОВЕК С ГЛАВНО Ч! Сложихме заедно човека в количката и ми каза, че ще го закара до където трябва! Да е жив и здрав големия ни шампион и нека всички преди всичко бъдем хора! Споделяйте и нека вземем пример от тази история и да предаваме добротата нататък! Живи и здрави!“