Семейство от пазарджишко село изживява истински кошмар преди дни - пожар изпепелява къщата им и всичко в нея. Любка, мъжът й и двамата им сина остават без нищо. 11-годишното момче и бащата са с изгаряния в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. "Черен петък. Той наистина бе черен за мен и моето семейство. Нашият дом изгоря. Двете ни деца и ние останахме без покрив над главите, без дом, без нищо - абсолютно нищо", написа във Facebook младата жена.

Приятелка на младото семейство - Силвия Иванова, призовава всички да им помогнем да си стъпят на краката. Ето целия пост на жената в социалните мрежи:

"Предстоят най-светлите празници, но и най-студеният период на годината. Отправям АПЕЛ за помощ за едно семейство от с. Синитово обл. Пазарджик. За съжаление ги сполетява огромна трагедия на 25.11.22 г., възниква пожар, който изпепелява къщата им и всичко в нея!

В къщата живеят Любка Стоянова - Трифонова, мъжът и и двете им деца на 11 г. и на 4 г., момчета. По време на пожара голямото момченце е с изгаряния по двете ръчички, врата, ушите и половината лице, таткото е с изгаряния на едната ръка. Настанени са в болница - "Св. Георги" в Пловдив, откарани с линейка от МБАЛ Пазарджик. Малкото момченце е добре. Към момента все още са в Пловдив, ще останат при роднини, след като ги изпишат.

МОЛИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ ЗА ПОМОЩ! Семейството има дрехи и няма нужда от такива. Първото и най-важното е покривът на къщата.
Също така строителни материали и човешки труд, за направата на къщата, която в момента е почти само на основи.

Кметът на с. Синитево е осведомен, надяваме се и Община Пазарджик също да съдейства на семейството!

Също така имат нужда от:
1 бр.готварска печка (вече има дарена)
1 бр. хладилник (вече има дарен)
1 бр пералня (вече има дарена)

Мебели за къщата, легла на първо време, маса, столове, диван, гардероби на по-късен етап, след като се покрие къщата!

Може да се свържете с жената през фейсбук или на номер 0897930952. Семейството няма финансовата възможност да се справи, само вярвам, че има много добри хора. Благодарим ви от сърце!"

Прилагам банковата й сметка към
Първа инвестиционна банка на името на
ЛЮБКА СПАСОВА ТРИФОНОВА
BG31FINV91501014792810