Трогна ни Радко Желев - софиянецът, чийто брат се изгуби в столицата и той призова във Facebook за помощ. Това, което е изпитал за тия часове на търсене обаче, е много повече от обикновено трогване - мъжът е респектиран, вярата в доброто му е върната, а както самият той твърди, сърцето му е по-меко и по-отворено от това, което е било вчера.

Живко беше изчезнал в района на "Гео Милев", с психически увреждания е и се беше отдалечил много от квартала. Сега мъжът си е вкъщи, нахранен, успокоен, а всички тези, които помогнаха това да се случи, получиха не само благодарност, но и много силни думи на признание от брат му. Ето ги:

"Аз съм трогнат и разтърсен отвътре от това, което се случи. Никога не съм си и помислял, че толкова хора могат да се отзоват - познати и непознати - палеха колите си от далечни краища на София и пристигаха в "Гео Милев". По едно време в целия квартал се напълни с хора, които щъкаха и се оглеждаха.

Също стотиците споделяния, организации, които се случиха… загрижеността.

На мен не ми го побира никак главата. Но усещането е на нещо много широко. На свързаност, на племе - заедно, на нов оптимизъм. На няма страшно да търся помощ, да ‘занимавам’ понякога хората с моите си проблеми.

Просто това, което стана, много ме докосна и изпълни и със сигурност на мен сърцето ми е по-меко и по-отворено от това, което беше вчера.

Благодаря ви, хора!"