"Горда и щастлива съм със съседите си!", тази констатация откриваме в публикация на панагюрка, която споделя една история, която показва, че добрината е и в малките жестове към хората около нас.

Синът на Кристина Делийска забравил прозореца на семейната "Хонда" отворен. В дъждовното време последните дни това можело да доведе до неприятности, но това не се случило. Съсед сложил чадър, за да не влезе вода във возилото.

"Благодаря на добрия човек! Все още не знаем кой е той, но е човек с голяма душа!", пише Делийска. "Спокойна съм, защото имаме такива съседи!"

Вижте цялата публикация на Кристина Делийска:

"Вярвам в хората!
Вярвам в доброто!
Горда и щастлива съм със съседите си!
На снимката се вижда как синът ми си намери колата в неделя сутринта! Млад шофьор, без изградени навици, в събота вечер е оставил колата с отворен прозорец. Някой съсед е видял това през нощта и, за да не се мокри седалката от дъждовете, е сложил чадър!

Благодаря на добрия човек! Все още не знаем кой е той, но е човек с голяма душа!
Щастлива съм, че имаме такива съседи!
Спокойна съм, защото имаме такива съседи!
Благодарна съм, че имаме такива съседи!
Бъдете здрави!"

Във времена, в които често не позваваме съседите си, а по тротоарите на големите градове кипи ежедневна битка за паркоместа, подобни истории ни показват, че добрината е тук. Трябва ни само воля да я извършим и сърце да я оценим.