Идват светли празници, но не и за хората с "черни души".

Така започва публикация на Йордан Цветков в социалната мрежа Фейсбук: "С наближаването на коледните празници, душите и домовете ни се изпълват с доброта". Можем да се съгласим с него, но дали това се отнася за всички? По-скоро не и доказателството за това е примерът, който самият Йордан посочва в публикацията си.

Сутринта той е забелязал, че някой добър "човек" с главно "Ч" е прибрал на топло коледното дръвче, което Цветков е засадил тази пролет пред блока в района на "Люлин" в столицата. Йордан с радост обяснил на децата, че все още се намират добри хора, които съумяват в трудните, тежки, студени и мъгливи зимни дни да приберат живото коледно дръвче, като украсят с него празничния си дом. Крадецът на коледното дръвче е забравил обаче корените на елхичката.

"ЧОВЕКО, който и да си, внимавай да не споделиш пред близките си от къде взе това кичесто дръвче – не разваляй магията на Коледа! Те все още те мислят за любящ, отговорен и добър човек – не ги разочаровай! Сипи си една гроздова и се чукни….", с тези думи Йордан се обърна към човека, задигнал дръвчето.

Догодина Йордан отново ще засади коледна елха на същото място. Към крадеца на коледни елхи - "не забравяй да си вземеш брадва", добави Цветков.

В коментирате под публикацията Диана Каленска написа, че преди дни е видяла мъже от ромски произход да продават елхи на Кооперативния пазар в София. Въпросните продавачи били позиционирали на по-прикрити места. Каленска се съмнява елхите да са били маркирани. "Не бих се учудила, ако са решили да изкарат някой лев", пише още тя.

"А този, който е откраднал елхичката да знае, че няма да му е на късмет. Жалко за семейството му и него. Не ги чака нищо добро през новата година", коментира Румяна Григорова.

"Един да направи нещо хубаво и добро и ще се намери някой да го развали! Пък после политиците му били виновни! Заслужаваме си този хаос!", написа Веньо.

Веселин Маринков пък споделя, че в "Люлин" са упорити - едни садят, други секат.

Пловдивчанка нарами лопатата, "набра" си малко цветя СНИМКИ