Почернени родители и приятели на двете зверски убити момчета - Митко от Цалапица и Ангел от Пазарджик, се събраха на двоен протест на кръговото за Пазарджик, за да извикат: "Няма да се спрем! Искаме доживотен затвор за убийците на нашите деца!"

Общият протест започна в 16 часа на кръговото Орта хан, като движението се спира периодично. На мястото са ситуирани много патрулки и полицейски бусове, предаде репортер на GlasNews

"Всеки, извършил убийство, заслужава доживотен затвор без право на замяна. Трябва да лежи до живот, за да се замисли следващия път дали го извърши. Да служи и като пример за останалите какво следва след такова зверство. Вижте какво се случва в последните дни - катастрофи, високи скорости, убийства... Условните присъди трябва да се премахнат, също домашният арест, когато става въпрос за убийство. Единственото наказание трябва да е затвор. Нищо друго. Затвор до края на живота им", каза Атанаска Бакалова - майката на убития Митко от Цалапица. 

На протест излизат близки на убитите Ангел и Митко, блокират Орта хан

През цялото време, докато обикаляха с плакати и транспаранти, протестиращите скандираха: Няма да се спрем! Тук има близки и на деца, загинали при катастрофи, които се обединиха с роднините на убитите момчета, защото и за тях "болката е непоправима и нетърпима".

Говорят криминалните психолози за случая „Цалапица" ВИДЕО

Припомняме, убиецът на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев все още се издирва с европейска заповед за арест, а 21-годишният Ангел бе намушкан с нож от 18-годишния Никола Райчев заради ревност.

Вижте повече по случаите в публикациите:

Разследват убийството на Митко отначало, майка му се надява на нов следствен експеримент

Никола, който уби Ангел в Пазарджик, остава зад решетките

Протестите са цирк, Митко не е първият убит ВИДЕО

Говорят криминалните психолози за случая „Цалапица" ВИДЕО

Обвиняват в умишлено убийство Никола, пронизал смъртоносно Ангел?

Разследват убийството на Митко отначало, майка му се надява на нов следствен експеримент

Очаквайте подробности!