„Чакат се експертизи от записите, които сме им предоставили и ако всичко бъде потвърдено и се докаже, че замесените са повече от двама, ще бъдат повдигнати нови обвинения в Окръжна прокуратура. Бяхме уверени, че те ни подкрепят и всичко започва отначало – разпити и абсолютно всичко.” Това каза майката на убития Митко от Цалапица Атанаска Бакалова след среща в прокуратурата, предава TrafficNews.

Близнаците от Цалапица с противоречиви показания - съдът върна обвинението ВИДЕО

Пред сградата на държавното обвинение се проведе вторият пореден протест за днес. Близки и приятели посрещнаха думите на Атанаска с викове „браво” и „победа”.

Майката на Митко добави, че родителите на близнаците трябва да бъдат подведени под отговорност, тъй като в петък и събота след убийството са знаели какво се случва и, че Митко е заровен от собствените им деца. Не са се обадили в полицията да подадат сигнал.

Според нея, те също са укриватели, щом са отишли на ресторант с техни приятели и двете вечери да се смеят и да се веселят.

Атанаска Бакалова се надява да се подходи по различен начин към разследването и да бъдат повдигнати нови обвинения на братята близнаци, защото не е нормално да се водят само укриватели, след като Борислав е присъствал на мястото.

За да кажеш истината, не ти трябва добра памет ВИДЕО

„Искаме виновниците да си понесат наказанието, така както предвижда закона. Според тройната съдебно-медицинска експертиза Митко е бил жив 30 мин. след побоя, а на 16-тата минута той е пренесен в багажника на колата, за да бъде заровен. Това за мен е гавра с тялото на детето ми, което е било заровено на 40 см. със строителни отпадъци. После казват, че се били уплашили. А защо не се уплашиха да се обадят на 112 и да му дадат първа помощ? Това не са приятели, а живи врагове”, каза още майката на Митко.

Тя допълни, че ако се налага наново ще бъде направен следствен експеримент.

„От записите, които сме дала тепърва ще става ясно и кой гаси фаровете на колата. В показанията всеки път има големи разминавания”, добави тя.

Протестите са цирк, Митко не е първият убит ВИДЕО

Близки на убития Димитър пожелаха и форсиране в процеса по издирването на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

„Искаме да се разбере и какво се случва с Рангел, защо го няма и не е заловен вече 3 месеца. Искаме полицията да си сформира екип и да отидат да го търсят, защото те го изпуснаха. Къде се скри без пари и кой го издържа? Много въпроси има без отговори”, завърши майката на Митко.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО