Районен съд върна обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови на прокуратурата. Причината - допуснато съществено нарушение, което трябва да бъде отстранено, предава TrafficNews.

Решението на съда бе посрещнато с пляскане от цялата зала, а хората крещяха “дано го сънувате, убийци!”. Пред съда имаше и протест на близките на убития Димитър Малинов. Те поискаха строги присъди от съда.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

След започване на разпоредителното заседание адвокатът на двамата близнаци Светлана Званчева поиска от съда съкратено съдебно следствие и изменения на мярката им за неотклонение в по-лека. Районен съд обаче заяви, че има допуснато съществено нарушение, което трябва да бъде отстранено. По думите на магистратите един от тях не се е признал за виновен и е дал подробни обяснения. Другият обвиняем обаче е обяснил, че двамата с брат му по време на престъплението са наблюдавали някой да не дойде. Валентин отрича и съпричастност при зариване на тялото.

“В показанията единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, другият обаче е дал по-подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото”, каза съдия Боян Кюртов.

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

За да кажеш истината, не ти трябва добра памет ВИДЕО

Двамата са дали противоречиви показания и това според съда налага да бъдат защитавани от двама адвокати, а не един. Това нарушение е съществено и се налага производството да бъде върнато в досъдебна фаза, за да може да се поправи.

Съдът реши, че близнаците трябва да останат в ареста, а делото бе отложено за друга дата. Адвокатката им не пожела да коментира пред медии, а протестиращите се насочиха към прокуратурата.

Протестите са цирк, Митко не е първият убит ВИДЕО

@trafficnews

Близките на убития Митко от Цалапица в съда. #trafficnewsbg #Bulgaria #Calapica

♬ original sound - Trafficnews