Родната плеймейтка не пропусна да изрази позиция.

Александър, който е аутист, изчезна в Перник на 11 ноември. Момченцето бе открито живо и здраво от доброволци. В социалните мрежи бяха повдигнати хиляди въпроси относно изчезването на Сашко, но също така се заговори и за отношенията с майката му - Радостина Цветанова. Жената от няколко години живее в югозападния английски град Суиндън, заедно с нов мъж в живота си. Тя не се завърна в България за издирването на Сашко, но е била в комуникация през цялото време с баща му.

"Майката на Сашко го обича, но е много чувствителна. Нервната й система е много чувствителна и вероятно поради това не можа да издържи да гледа детето. Все пак те са трудни за гледане тези деца", това сподели пред "България он Ер" бабата на изчезналия 12-годишен Александър Цветанов от Перник.

Бабата на Сашко: Не се е променил, само малко е отслабнал

Това, че майката е оставила момченцето и е заминала да живее в Англия, предизвика бурна дискусия в мрежата. Голяма част от родните майки са възмутени от този факт. Популярната моделка Николета Лозанова също не пропусна да изрази мнение по въпроса. Ето какво написа тя в личния си Фейсбук акаунт:

"Жалко, че има майки, които след като присъдят родителските права на бащата, губят и вродения си майчински инстинкт! "Скоро ще се прибера в България" - в превод “някога си”, безразлично и безочливо!".

Междувременно ето и какви са първите думи на майката на Сашко след новината, че той е открит: "Радвам се, че Александър е жив и здрав. Чувството е неописуемо, все още не съм на себе си – нито физически, нито психически. През цялото време държах връзка с бащата на детето. Той беше първият, който ми се обади, за да ми каже, че Сашко е добре".

Първа СНИМКА на Сашко от болницата! Вече слуша музика

Скоро Радостина Цветанова ще се върне в България, за да се види с детето си, не са срещали от около две години. Готова е да съдейства на органите на реда, когато те преценят.

"До момента съм имала само един разговор с разследващ полицай от Перник и бях готова да съдействам, но ми казаха, че няма как разпитът да се проведе официално по този начин. Допълниха, когато се прибера, да се свържа с органите на реда", разказа майката на Александър.

"Предполагам, че ако беше отвлечен, нещата щяха да са свързани и с обявената награда. Към момента това никой не го вълнува. Единственото ми обяснение е, че това е някакво чудо, защото Сашко е издръжлив", каза развълнуваната майка.

Радостина Цветанова благодари на кмета на Перник, доброволците, институциите и на всички, които са издирвали Сашко. Тя каза още, че вече е била обезверена за това, че детето ѝ ще бъде открито, но все пак не е била изгубила надежда и комуникацията с бащата на сина ѝ ѝ е помогнала.

Радостина Цветанова уточни още, че двамата са разведени, а родителските права са присъдени на бившия ѝ съпруг.

Гешев: Започва сериозно разследване за изчезването на Сашко