Над 100 са получените сигнали за паднали дървета и прекъснато електроснабдяване в неделя в Добричко. Над 40 населени места са били без ток в рамките на вчерашния ден, в понеделник те са по-малко от десет. Това коментира кметът на Добрич Йордан Йорданов, според когото възстановяването върви сравнително бързо.

По негова информация към момента няма бедстващи хора. Относно поддръжката на пътищата, той обясни: „В рамките на града още в събота вечерта три снегорина почистваха улиците. В неделя беше напълно проходимо. Не такава беше ситуацията извън Добрич, защото пътищата са позиционирани на места с големи снегонавявания. Фирмите се стараеха да чистят, но вятърът затрупваше след тях”, добави кметът.

Йорданов уточни, че затворен остава пътят Добрич – Варна, където все още има закъсали и обърнати тирове. „Всеки път, когато има сняг, най-големият проблем е на Аксаковската панорама. Затова инициирам обща среща между депутатите от Добрич и Варна, за да преценим какви ограничители можем да сложим, за да предотвратим снегонавяванията”, обяви той в ефира на Нова.

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня

Снимка: Виждам те КАТ-Добрич