Една жена се бори с превратностите на съдбата, но днес ѝ е необходима и мъничко подкрепа. Светла от Лесичово  има нужда от помощ за ремонта къщата си, за да върне у дома своята 13-годишна внучка. Момичето било изведено от социалните заради липсата на условия в жилището, твърдят хора. В дома на жената, която се грижила сама за двете си внучки, няма тоалетна и баня. Светла получила едномесечен срок, за да ги изгради, а времето изтича. Историята ѝ разказват в групата на "Добро сърце - Пазарджик".

Но случката има и своята тъжна предистория. Светла губи къщата си в Лесичово при наводнение, застигнало селото през вече далечната 2005 година. Нов дом се намерил - след  кампания за помощ за пострадалите. Къщата е предоставена безвъзмездно, но състоянието на новото жилище съвсем не било добро - нямало и санитарен възел. Трябвало да бъде ремонтирана, но това не се случило.

След време жената била застигната от нова трагедия - починала нейната дъщеря. Така на ръцете на Светла било поверено отглеждането на двете сирачета.

За пенсиите и една кайсия: Разказаха "позорна" за обществото ни случка

"По-голямото момиче тази година е била абитуриентка и благодарение на роднини са успели да ѝ осигурят необходимите неща за бала, а отскоро е започнала и работа", пишат хората.

 "По-малката внучка на баба Светла е на 13 г. и семейството е обект на периодични проверки от страна на социалните, предвид ситуацията, в която се намират. Поредния удар, който понася баба Светла, е извеждането на детето от семейството и настаняването му в Комплекс за социални услуги за деца в гр. Пазарджик, поради това, че не успяват да осигурят нормални условия за отглеждане на детето", допълват те.

Светла не губи кураж, а бързо започва ремонт. Но тя трябва да го приключи до 27 юли, когато изтича даденият срок. За играждането на помещението е събрано всичко необходимо, но остава и неговото обзавеждане. Нужни са душ, моноблок, бойлер и шкаф с мивка.

"Останалата част от къщата също е за ремонт. Така че ако има добри хора, които желаят да им помогнат и с това, ще бъде прекрасно. Ще имат нужда и от доброволци, които да помогнат за почистването на дворчето и къщата", пишат в групата.

Вижте цялата история на баба Светла, споделена в групата "Добро сърце- Пазарджик"

"Здравейте приятели,

Представям Ви нашият юбилеен случай 330. Жената се казва Светла и е от с. Лесичово.

При наводнението през 2005 г., което засегна и Лесичово, Светла губи къщата си, в която живее със своето семейство. Благодарение на кампания на БТВ за подпомагане на пострадалите от наводнението, на семейството на Светла безвъзмездно е предоставена друга къща в същото село, в която да се настанят,но която обаче не е в никак добро състояние. Няма дори баня и тоалетна.

Още тогава са получили обещание, че ще бъде изпратена фирма, която да извърши ремонт, но такъв не е направен и до днес.
Мъката на баба Светла, обаче не свършва с това. Преди няколко години почива дъщерята на Светла, която оставя две сирачета.

На Светла и се налага да започне да се грижи за двете си внучки,колкото и да ѝ е трудно след всичко, което е преживяла.
По-голямото момиче тази година е била абитуриентка и благодарение на роднини са успяли да  ѝ осигурят необходимите неща за бала, а отскоро е започнала и работа.

Три нарушения при ПТП: Малко дете без колан си удари главата ВИДЕО

По-малката внучка на баба Светла е на 13 г. и семейството е обект на периодични проверки от страна на социалните, предвид ситуацията в която се намират.

Поредния удар, който понася баба Светла е извеждането на детето от семейството и настаняването му в Комплекс за социални услуги за деца в гр. Пазарджик, поради това, че не успяват да осигурят нормални условия за отглеждане на детето.

На баба Светла е даден едномесечен срок, считано от 27.06.2023 г., в който да изгради баня и тоалетна, за да може да ѝ бъде върнато детето.

С пари, които жената е успяла да задели, както и с помощта на добри хора и по възможно най-бързия начин баба Светла започва обособяване на санитарен възел към къщата.

За играждане на помещението към момента е осигурено всичко необходимо, но възможностите им не стигат, за да го обзаведат.
Обръщаме се към Вас с молба да им осигурим следните неща:
 - Бойлер
- Моноблок
-Шкаф с мивка
-Душ

Юмруци и шутове: Меле между шофьори на кръстовище ВИДЕО

Останалата част от къщата също е за ремонт. Така, че ако има добри хора, които желаят да им помогнат и с това, ще бъде прекрасно. Ще имат нужда и от доброволци, които да помогнат за почистването на дворчето и къщата.

Важно!

Необходимо е да осигурим нещата в максимално кратък срок, тъй като даденият на баба Светла едномесечен срок от социалните изтича на 27.07.2023г.

Моля, всеки, който желае и може да помогне, да пише в коментар под публикацията."