Обраха семейство, отишло на плаж до Варна. За това сигнализираха самите потърпевши. Техните портмонета с пари били оставени в колата им в близост до плаж „Галата“.

Връщайки се към превозното средство, те установяват и липсите. По думите им, колата със сигурност е била заключена. Те смятат, че се касае за крадци „експерти“.

„Здравейте, пиша в тази група като предупреждение за всички, които искат да отидат на почивка и да им напомня да имат едно на ум за багажа, който носят и как го съхраняват. Днес бях на плаж Галата и когато се върнахме в колата с моето семейство разбрахме, че тя е била отваряна и от всички портмонета бяха взети всички банкноти. По колата няма никакви външни следи и сме сигурни, че е била заключена. Най-вероятно не сме единствените, на които им се е случило нещо подобно, но искам хората да знаят, че това е изпипана схема и става въпрос за сравнително нова кола, което значи, че хората са експерти,“ пише мъжът в социалната мрежа. Той иска да предупреди останалите летуващи, че съвсем не е безопасно на въпросното място.

Много от коментиращите реагираха остро към случилото се. Според тях съвсем не е разумно да се оставят ценни вещи или пари в автомобил.

„А вие защо държите портмонета в колата? На мен ми крадат стотинки от колата в центъра на Варна, камо ли да оставя портмоне там,“ коментира варненка.

„Това е крайно несериозно да държите пари и документи в колата .

След като сте от друг град надали сте за един ден и нямате къде да нощуване и да си държите ценните вещи.

Следващия път оставете и ключовете защото на плажа неможете да си карате колата.

Извинявам се за начина по който го казвам но това е навсякъде и няма какво да се чудите,“ пише мъж.

„Нищо ново, всяко лято е така, заглушават ви алармата на колата като се отдалечите, си я отключват и си тарашат спокойно. Вчера имаше заглушаване на плаж Аспарухово,“ пишат още.

„Вие колата за сейф ли я ползвате? Парите били взети от всички портмонета. Ами сложете и бижутата там и всичко друго ценно, каквото имате,“ написа шеговит друг.