Столичанин се оказа потърпевш от абсурдна кокошкарска кражба, заради която отправи послание към съседите си.

Случката се разиграла в "Стрелбище", където изчезнало автомобилното масло, което мъжът бил оставил до личната си кола.

От думите на Оги З. се разбира, че не е раздразнен толкова от кражбата за "50 лева", колкото от манталитета на някои свои съкварталци, избрали да оберат свой съсед.

Той недоумява защо апашът не е отнел самата кола, чийто ключ бил оставен на най-видно място.

"Не ми е за 50 лева, спокойно, чудя се що за хора сте? Толкова да сте изпаднали за такива дреболии?", заключава той.

Столичани обаче не допускат, че някой съсед би се изложил "толкова на дребно", като считат, че някой може да е помислил кутията с масло за боклук и да я е хвърлил. Други от своя страна винят в посегателството някой случаен минувач. Трети споделят почудата на мъжа, като разказват своите истории с кокошкарски посегателства.

"Мисля, че някой съвестен гражданин го е помислил за изоставен отпадък и го е хвърлил в кофата. А може и да е откраднато", пише столичанка.

"Дребни душици", пише Александър М.

"Май много хора не са чували поговорката "Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава"! Направо да се хванеш за главата колко хора тук се възмущават кой какво им задигнал от улицата, защото са го оставили без надзор "само за 4-5 минути"!", коментира Илия К.

"На нас ни откраднаха детската кухня на детето. 3-4 бурканчета в найлонов плик, а ти ми говориш за масло на кола", разказва Иван Н.

"Всичко, което струва над 50 стотинки, подлежи на кражба", допълва друг.

Вижте и цялата публикация, споделена от Оги З.:

"Здравейте, мили крадливи съседи. Днес за моето нещастие, но за ваше удоволствие установих, че ми взехте маслото за колата! Беше до самата колата, та се чудя защо не взехте и бангията, ключа беше на видно място. Не ми е за 50 лева, спокойно, чудя се що за хора сте? Толкова да сте изпаднали за такива дреболии?"