Да си шофьор не е лесна работа. Водачите трябва да следят за доста неща - за запазването на живота и здравето на останалите участници в движението. Те трябва да внимават, да не допуснат катастрофа и да спазват правилата за движение по пътищата. Това разбира се включва и пътните знаци. Но, това всички го знаят.

Как обаче да спазиш значението на даден знак, ако той е скрит зад дърво. И кой е отговорен въпросният елемент да бъде позициониран на недостъпно за иначе немалко заетия поглед на шофьора.

За такава ситуация разказва Митко Панов в Карлово. В заключение, оставаме с убеждението, че просто трябва да знаем къде се намират „капаните“, а за новодошлите в града – поговорката: Очите на 16 и едно зад дърветата.

"В най натовариния ми ден само това ми липсваше за десерт. Абсурдите в Булгаристан гр. Карлово.

Въпрос: Защо не видя знака, господине?

Излязох от автомобила и какво да видя, знак има, но зад дърво. Като има и коли спрени и тръгнеш да завиваш няма как да го видиш. Тогава попитах:

- Този зад дървото скрития ли? Вие майтап ли си правите?

- Не ги поставяме ние, а общината.

Ха ха

Не е виц, а истина. Най лошото е, че и те го знаят и за това си дебнат там. Вече и аз го знам", това написа Митко.

Човекът се оказа глобен.

"За 30 лева не ми е проблем, ще си ги платя, просто не трябва да е така. Когато шофираш наблюдаваш и следиш над 100 предмета едновременно и с периферно зрение поглеждаш за знак когато влизаш в улицата, но да кажем, че в този момент е бил зад дървото, започвам да завивам и вече си в нарушение и с патрулката до теб, която това е чакала. Да в България трябва да гледаш и зад дърветата," допълва той.