Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов изказа искрена благодарност  на екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на всички, които помогнаха за овладяване на  стихията край село Кадиево.

„От свое име и от името на цялото ръководство на Общинска администрация искам да  поздравя служителите на пожарната, жителите на село Кадиево и всички, които помогнаха  и не допуснаха огънят да стигне до населеното място”, изказва своята признателност Павел Михайлов.

Повече от пет часа той беше на място и участваше в организацията по потушаване на огненаната стихия. Пожарът избухна вчера вечерта в ябълкова градина край Стамболийски. Заради вятъра огънят бързо се разпространил и обхванал сухи треви на метри от дърводелска работилница и ВЕЦ-а край Кадиево.

„Огънят беше страшен, цялото село беше излязло да помага. Хората участваха в гасенето с подръчни материали, без претенции за героизъм, а с чувство на изпълнен морален и човешки дълг. На същите тези хора искам да благодаря.  Обединихме  се и с общи усилия потушихме пожара!”, коментира  Михайлов, който лично се включи в овладавяне на стихията. По думите му, с поведението си в тази критична ситуация тези хора дадоха пример, че когато сме отговорни и сме заедно, с всичко можем да се справим.

В гасенето край родопското село Кадиево участваха 4 пожарни автомобила и специализирана техника, изпратена от фирма „Илва”.

„За мен всички, които участваха в гасенето са герои. Те спасиха близките къщи. Благодаря на всички”, коментира Лиляна Петрова, кмет на село Кадиево.

Огнени пламъци от Стамболийски до Кадиево! Пожарът стигна до ВЕЦ-а СНИМКИ+ВИДЕО

Вчера следобед е получен сигнал и за горящи треви до гъбарник в село Първенец. Въпреки тежките условия на работа- високи температури и вятър, бързата реакция и професионалните действия на огнеборците спасиха сгради, животни, фураж и повече от 13 автомобила, собственост на стопанството.