За неприятна опасност сигнализира жител на Велико Търново. В близост до детска площадка е открито кучешко изпражнение с тения. Човекът, натъкнал се на това, е сигнализирал на отговорните институции. Междувременно, добър човек от квартала се е заел със задачата по премахването на видяното. Възрастният мъж дори е залял с белина мястото, по съвет на експерти.

Ето какво пише очевидецът в мрежата:

„Внимание!!!

На ул. "Плиска" 2, точно до бебешката площадка, видяхме животинско изпражнение. Всички, които го видяха, бяха единодушни, че има тения. Сезирала съм всички възможни институции. Увериха ме, че ще предприемат нужните действия по безопасното му отстраняване. Докато се върна на мястото, за да снимам, човекът на снимката го беше събрал в торба и беше залял мястото с белина, по съвет на "Еко равновесие". Пазете се! Явно, че в квартала има болно животно!“

„Страхотен човек ! Пита ме дали зная номер на общината, намерих го в интернет и му го казах, а той ми обясни за проблема и ми "благодари много"... "Аз ви благодаря", му отговорих! За дето сте съвестен и сте се захванали с това на тези години, че и с болящ крак!,“ пишат още.