Рев на мотори, въртене на гуми, форсирани двигатели... Всичко това - просто за забавление. От другата страна - плачещи деца, безсънни нощи на работещи хора, изнервени родители. Вероятно тази картинка не е само в Перник. Има я във всеки по-голям град. Както впрочем във всеки град има и полиция. Но... забавата за едни и кошмарът за други е факт, продължава си и вероятно ще си продължава. Докато родната полиция не се намеси решително, защото такава й е работата. Ще се случи ли това обаче и кога?

Това се питат перничани, изживяващи ежедневно ужаса от забавленията на тия с форсираните автомобили и мотори. Ето какво написа един от тях във Facebook:

"Имам аз едно питане - докога полицията ще бездейства и ще се прави на сляпа и глуха относно мото и автоджигитите, вилнеещи вечер и нощем, а ще се крие през деня в храстите и ще дебне хората, отиващи и връщащи се от работа, за забравени фарове или разговор по телефона!? П.С. Справка - последно в района на ул. "Света Петка" - " Софийско шосе "в 23:25 тази вечер."

Постът на перничанина е коментиран от много негови съграждани, а в коментарите има всичко: от гняв и безсилие до клетви и закани. Вижте:

"И в кв. Изток е същото издевателство! Звуците от форсираните двигатели се чуват до Мошино! Не може само живущите да ги чуваме, а полицията НЕ! Как не се засрамиха тези изроди! Хората искат да спят, има малки деца, които се стряскат от рева на моторите! Трябва да спре тази простащина! Винаги, когато чуя някой да форсира, го благославям и знам, че не съм само аз!", пише перничанка.

"И то е нонстоп, няма ден, няма нощ. Вчера едно детенце рева милото от страх, водеше го майка му, когато по улицата при детската градина се изфорсира един кретен. Никакво съобразяване, че има деца, че е жилищна част. Полицията спи!", убедена е друга жена.

"Скоро почвам на Руския Битак Специална Военна (Домашна) Операция с Буркани! От 9-тия етаж", заканва се перничанин, а заканата му приема одобрението на мнозина, не можещи и не искащи повече да търпят този терор.

"Това е някакъв див тормоз и съм убедена, че се знаят "героите", просто на полицията й е по-лесно да не вижда и чува."

"Предлагам да съберем подписка и да входираме жалба в Община Перник! Крайно време е органите да си свършат работата!!! Разбира се, нямам против хората да се забавляват, но трябва да е съобразено къде и най-вече КОГА! Аз също съм редовен данъкоплатец и не бих искала да ходя неспала на работа, т.к. някой е "маал" кючеци цяла нощ на паркинга или е решил да върти гуми и форсира колата си. Руския битак не е място за такива изяви!"

"И в Драгановец е същото. Идва ми да "кълна", откровена е перничанка, а друга направо го прави:

Тези дето бръмчат и форсират по нощите, им пожелавам чисто ново безшумно превозно средство! Дано никога не станат от него."

Тъжно е...