Жителка на столичния квартал "Света Троица" отправи тревожно предупреждение в социалните мрежи, че неизвестно лице умишлено оставя наденици, натъпкани с бръснарски ножчета, габърчета и пирони, за домашните любимци. Опасната храна е била изхвърлена зад блок 146, в близост до голям мебелен магазин.

Жената сподели в социалните мрежи, че нееднократно са намирани други наденици и кърначета с опасни остри предмети, като последният случай е от вчера. Притесненията на столичанката са основно свързани с безопасността на децата и домашните любимци. В публикацията се посочва, че при предишен инцидент нейното дете е настъпило пирон, скрит в наденица.

В отговор, авторката на публикацията Наталия Недялкова предлага възнаграждение от 50 лева за достоверна информация, подкрепена със снимков материал, за лицето, отговорно за изхвърлянето на опасната храна. Призивът завършва с предупреждение към извършителя и призив към съседите ѝ да бъдат внимателни и да пазят децата и животните си.

Пред GlasNews жената сподели, че винаги, когато стане свидетел на подобна гледка, събира опасните предмети, за да не може някое животинче да пострада. "Надявам се това да спре", каза тя. 

Припомняме, че вчера ви разказахме за разхвърляна отрова из Пловдив, с която едно куче се натрови.

Разхвърлиха отрова из Пловдив, куче се натрови