На 13 май Пловдив осъмна с черна вест. Зловеща катастрофа погуби два млади живота, а други двама пострадали са в болница.

Снимки от местопроизшествието - оживеният бул. "Руски", показаха размера на мелето.  Тепърва експертизи ще показват причините за адският инцидент, но пърноначалната информация е повече от плашеща. Единствено ранният час на удара е предпазил живота на невинни пешеходци. На този фон гражданин изрази плашещо предложение, с което да събуди инстинкта за самосъхрание на някои от водачите, движещи се из града.

"Оставете колата там, да виждат неразумните шофьори какво става с високата скорост", пише пловдивчанин под публикация за трагедията в една от пловдивските групи във Facebook.
 
А гледката без съмнение е фрапираща. От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка.

Снимки от местопроизшествието показват, че джипът разпилян на части, като в радиус от над 300 метра има парчета след тежкия удар в дърветата и мантинелата.  В разстояние и от 100 метра са разнесени и части от дървото, в което се е ударил и автомобила.

Кристиан Екмекчиян е загиналият 21-годишен шофьор. Той е син на служителката на КАТ Петя Екмекчиян от отдел “Регистрации”. Момичето, което е пътувало на предната седалка е 20-годишната Теодора Николова. Тя също е загинала на място.

В болница остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип. Те са настанени във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в тежко състояние.

Предстои да бъде направена кръвна проба на шофьора, която да установи дали преди да се качи зад волана е употребил алкохол или наркотични вещества. 

Тежкият пътен инцидент стана около 3.30 ч. днес на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември" в Пловдив.
Черната хроника показва, че това не е първият смъртоносен инцидент в района, свързан с висока скорост.
През 2016 година сблъсък на булеварда погуби три живота.
 
На 18 ноември Любомир Трайков се вряза с аудито си в друга кола и причини смъртта на трима души. На място загинаха двама, а третата пострадала-студентка, почива от нараняванията си в болница, седмица след катастрофата.