На 85 години почина актрисата Надя Савова. Тъжната новина съобщиха от Младежкия театър.

„Уважаеми зрители и приятели на Младежки театър „Николай Бинев“,

С огромно прискърбие и тъга се налага да ви съобщим, че любимата актриса на поколения българи и дългогодишна обичана частица от голямото семейство на Младежки театър „Николай Бинев“ Надя Савова е напуснала този свят.
 
Бихме желали да изразим най-искрените си и дълбоки съболезнования към семейството и близките на Надя Савова, която прекара десетилетия от своя живот като част от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“.
 
Надя Савова дебютира на сцената на Младежки театър през 1965 г. в спектакъла „Дон Жуан“ (комедия от Самуил Альошин, постановка – Вили Цанков), чиято премиера е на 5-и януари 1965 г. След тази първа нейна поява на сцената на Младежки театър за Надя Савова ще последват над 25 години игра на същата тази сцена! В течение на годините тя ще бъде част от близо 50 постановки – както за възрастни, така и за деца! Някои от най-забележителните са:
 
– „Вълшебното перо“ (от Лъчезар Станчев, постановка – Асен Траянов), за която на 22.5.1966 г. Надя Савова получава III-а награда за актьорско майсторство на „I-ия преглед на детската пиеса и театър“ в София.
– „Спасителят в ръжта“, постановка – Людмил Стайков
– „Страната „Прави каквото щеш“ от Рада Москова, постановка – Лиляна Тодорова
– „Снежната кралица“, постановка – Лиляна Тодорова
– „Кухнята“, постановка – Николай Люцканов
– „Пинокио“, постановка Андрей Аврамов, играно цели 242 пъти!
– „Архангелите не играят флипер“, постановка – Андрей Аврамов
– „Параграф 22“, постановка – Андрей Аврамов
– „Женитба“, постановка – Стоян Камбарев
………и много, много други!
 
Надя Савова беше известна и с множество роли във филми и сериали, както на екрана, така и зад него, озвучавайки много любими на българската публика персонажи, позволявайки ни да се докоснем до тях на родния си език. Надя Савова ще бъде вечна част от голямото и обичащо семейство на Младежки театър. Целият екип на Младежки театър „Николай Бинев“ изказва най-искрените си съболезнования. Сбогом, Надя!“