Ако имате въпроси към кмета на Димитровград - подгответе питанките си писмено.

Танчо Русев споделя в социалната мрежа Фейсбук, че се е запътил към кметството в Димитровград, за да си запише час за прием при кмета на общината - Иво Димов. Служителката обаче, която организирала срещите с кмета, изгледала Русев странно и тържествено му отговорила, че откакто е започнала COVID кризата кметът нямал приемен ден. Контакт с Иво Димов се осъществявал само писмено.

"Така, че може само да си зададете писмено въпросите при нея и да чакате писмен отговор", пише Русев и допълва, че проблемът, за който е искал да бъде приет засяга почти 80% от живеещите в с. Злато поле, затова имало и подписка, но уви ще трябва писменно да го дискутира с г-н кмета.

Танчо се е присетил и за любопитен въпрос - как така служителката на гишето може да контактува с толкова хора, идващи при нея, а г-н кметът не може (или не желае). Може би неговото здраве е по-ценно от нейното?

Нима не може предварително:

  • да се проверяват тези хора непосредствено преди срещата дали имат температура или не;
  • срещата да се провежда, като посетителите стоят на безопасно за кмета разстояние;
  • да се организират със средства за защита против евентуално предаване на вирус.

Русев се опасява, че това явно е предтекст, с който Иво Димов да прекрати досадните за него срещи с тези, чиито интереси е избран и призван да защитава.

Друг димитровградчанин споделя за същия проблем. Ето какво гласи коментар на Йовка Йовчева: "И аз няколко пъти искам среща с кмета. Но всеки път получавам същия отговор, който вие сте го получили!".

Иначе в официалния уеб сайт на Община Димитровград пише, че записването за приемен ден се осъществява в Общински център за информация и услуги на гражданите, гише №1 - Деловодство или на телефон 0391/ 68 214. Самото приемно време пък е в четвъртък 14.00-16.00 ч., стая № 12.

Дали реално COVID ситуацията тревожи кмета или по-скоро той се страхува от неудобни теми и въпроси - можем само да гадаем, но е истина, че ковидът е много удобно оправдание за много неща...