Лавашът е идеална съставка за приготвяне на прости и вкусни предястия. И сега - покрай коледните и в навечерието на новогодишните празници, тази тема е по-актуална от всякога.

Много вкусни ястия могат да бъдат приготвени от тънката пита хляб, но ако добавите към нея няколко гурме продукта, можете да получите перфектната празнична закуска, която ще украси както коледната, така и новогодишната трапеза.

Рулца от лаваш с червена риба

Съставки:

Лаваш - 1 брой;
леко осолена червена риба - 200 г;
пресни краставици - 400 г;
извара - 150 г;
заквасена сметана или неподсладено кисело мляко като гръцки - 60 г;
китка копър.

Приготвяне:

Първо трябва да подготвите всички съставки. Копърът се нарязва на ситно, пресните краставици се нарязват на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци. Препоръчително е да изберете краставици с минимум семена. Те са твърде сочни и питата хляб може да се намокри още преди сервиране. Нарежете рибата на тънки филийки. Можете веднага да закупите вече нарязани филета - това ще спести време.

Смесете извара, заквасена сметана и копър. Намажете питата хляб с тази маса, поставете рибата, последвана от панделки от краставици, внимателно завъртете лаваша на руло и нарежете на порции. Препоръчително е да направите това преди сервиране.

Да ви е сладко и празнично!