Бургас, ул. "Александровска". 18 ч. Неделя. Един баща разхожда двете си деца, когато забелязва мъж да преследва две момичета и да извършва непристойни действия след тях. После настига перверзника и го сграбчва за врата. Историята, разказана от Дончо Златев, можеше да има и продължение. Но няма. Защото никой от присъстващите очевидци не е пожелал да наруши спокойствието си и да помогне на бащата да извика полиция. И перверзникът е пуснат - за да продължи да преследва и плаши деца...

Ето и цялата случка, разказана от бургазлията във Facebook:

"Днес в един от най-оживените часове, насред центъра на Бургас, един мръсник, един перверзник преследваше две млади момичета и онанираше след тях. Аз бях на разходка с двете си деца - момиче на 7 и момче на 3. Първоначално, разминавайки мястото, си помислих, че сигурно ми се привижда, че няма как да е това, че човекът сигурно има тик.

Спрях се и се обърнах, за да се уверя дали ми се е сторило. Момичетата след като си направиха снимки на компаса тръгнаха по "Александровска", а мъжът тръгна след тях. Опитах се да го снимам за доказателство и в този момент ми падна батерията на телефона. Извиках моите деца да се върнат и тръгнахме след този мръсник. 20 метра по-надолу го настигнах и го сграбчих за врата.

Започна да реве, да се моли да го пусна. Помолих минувачите да се обадят на 112, защото аз нямаше как да го направя. Никой не пожела. Съжалението и милостта към този очевидно болен мозък взеха превес и след 5 минути задържане хората ме разубедиха да викаме полиция.

Перверзникът ревеше, молеше се, правеше се на луд. Това го спаси днес. И че бях с децата си. Съжалявам, че го пуснах. Съжалявам и че никой ми помогна. Защото утре ще преследва нашите деца.

Това се случи днес. Ако вие го видите - мъж на средна възраст, с катинарче, тъмна коса. Загледайте се дали не прави нещо подобно като днес.

И моля ви, ако някой ви помоли за съдействие и помощ срещу такъв тип - помогнете! Защото това е най-страшното, че всеки си гледа само себе си и всичко друго не е негов проблем."