Поведението на двама столичани успя да накара водач да заключи: "Не само колите са виновни!"

Причината за констатацията е това, че пешеходците сътворили нарушение почти едновременно, пресичайки пътното платно. Случката се разиграла в района на парк "Света Троица".

Водачът изчаквал автомобилите да преминат, за да се включи в движението, но в този момент неговите съграждани, движещи се пеш, не губили време.

Видеорегистраторът на автомобила на Ивелин К. заснел как жена невъзмутимо минала през улицата, за да пресече. В това време друг пешеходец "нахлул" на пътното платно. Той се разминал на сантиментри от бронята на мъжа.

За щастие до удар не се е стигнало, но случката повдига един важен въпрос: Доколко пешеходците спазват правилата и пресичат безопасно?

Припомняме, че в Пловдивско от вчера служителите на КАТ подгониха нарушителите на правилата. От полицията ще следят за спазване на правилата при преминаване през пешеходна пътека. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби между 20 и 50 лв.

Акция "Пешеходец" се провежда с цел превенция и контрол.

През 2023 година заловените и санкционирани за неправилно пресичане граждани в Пловдивско са около 2500, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията продължава до 21-ви декември. И тук става въпрос само за една област, а колко ли са нарушителите из цялата страна?