И днешният ден не се размина без заглавие „хванаха пиян шофьор“. Два са фрапиращите случаи в последния работен ден, които сякаш вече не ни изненадват особено, защото в последно време тази „мода“, се предава по-бързо и от силно заразния Омикрон.

Вероятно сте попадали на циркулираща смешка в мрежата, която гласи: „На 13 години, пише статус – пия, за да забравя.“ Вероятно таблицата за умножение, или урока по литература… отговорът не е ясен.

Един 13-годишен младеж от Раковски доказа тази теорема. Той взе ключовете за опела на майка си, изпи няколко бири и тръгна най-необезпокояван из улиците. За щастие, детето се разминава без наранявания, след като се паркира в крайпътна нива.

13-годишен се напи и взе колата на майка си

Както и да е, момчето ще се отърве от наказание, защото майка му ще получи такова. Но за сина на небезизвестния Кеворк Кеворкян оправдание няма. По информация на GlasNews.bg, Таквор Кеворкян е спиран на два пъти тази нощ в София. След като му отнемат книжката и съставят акт заради наличие на алкохол и наркотици, по-късно отново е спрян в същото състояние. Екипът ни разбра, че Таквор дори се държал нагло и арогантно с пътните полицаи.

На кой от двамата бихме простили по-лесно. На хлапака, за когото това е непозната територия и иска да опита, или на един зрял мъж в 50-те, който вероятно има много повече поводи „да забрави“.

Ние със сигурност нямаше да забравим, ако тези безумия бяха завършили с погубен човешки живот. Дали Таквор се пита същото, което и ние: какъв пример дава с поведението си, не просто на младите шофьори, а на деца и тийнейджъри. Дали човекът, татуиран с кръстове по лицето и тялото, символ не на вярата, а на болната представа за власт и безнаказаност, се пита нещо. Или лицето, което вече почти всеки може да разпознае, стана символ и доказателство, че тук всичко може.