Една достойна постъпка получи гласност в мрежата. Софиянци намериха плик с пари и го предадоха в 7-мо Районно полицейско управление. Случката е от 2 октомври.

Хората намерили сумата на платното на бул. "Цариградско шосе", край УниБИТ. След като връчили откритото в районното, откъдето собственикът може да си го върне, те споделят за историята, като целта е той/тя да научи за съдбата на загубения плик с пари.

Вижте целия пост на Лилияна Маринова:

"Днес, в локалното на бул. "Цариградско шосе", в близост до УниБИТ, с колеги намерихме този плик с пари. Пликът е предаден в 7 РПУ. Моля, споделяйте поста, за да стигне до повече хора и дано до собственика. Парите ще са в районното една седмица, след това по закон се прехвърлят в държавен резерв на Република България. Предварително благодаря на всички за съдействието".

Коментиращите са впечатлени от достойната й постъпка, но не липсват обаче и коментари, които не вярват на родната полиция.

Вижте мненията на софиянци:

"Евала за достойната постъпка, подходяща за една нормална западноевропейска държава. За съжаление, за България това бе грешка. По-добре да ги бяхте дарили всички в някое сиропиталище", пише Яв Бонев.

Други са далеч по-скиптични за съдбата на намерената сума: "Ще се прехвърлят, да. Ама не и в държавния резерв", пише А. Митов.

"Интересно ми е как точно собственика ще докаже, че парите са негови, на честна дума ли?", пита Ф. Димитров.

Не липсват и коментиращи, които любопитстват за размера на сумата и се чудят при какви ли обстоятелства пликът е бил изгубен.

Може само да посрещнем с адмирации постъпката на хората, които са избрали да постъпят човешки в едни все по-несигурни финансово времена.