С викове „Затвор за насилника“, „мърша“, „насилник“ и „комплексар“ десетки граждани се събраха пред дома в Пловдив на бившия собственик на кучето Джеси, което в продължение на 11 години бе насилвано, бито и малтретирано от Стоил Георгиев. След като то бе забелязано от ученици в окаяно състояние последва серия от действия в негова защита и днес питбулът има нов дом и любящо семейство.

Протестите с искане Георгиев да получи справедливо наказание обаче не стихват. Десетки и днес се събраха пред дома му, замеряха с яйца прозорците му и дори се заканиха: „Следващия път ще са камъни“, пише Trafficnews. Групата нахлу във входа на блока му. Започваха да тропат по вратата му и го подканиха да излезе навън да се разправя с тях с думите: „Излез, урод мръсен“.

„Стоиле, ако чуваш к*пеле мръсно, искам да знаеш, че няма да те оставим на мира. Ще отидеш там, където ти е мястото“, се чуваше от мегафона на протестиращ.

Сред тълпата бе и Радослава Камбурова, която е една от спасителките на кучето и сега полага грижи за него.

Припомняме, че това е поредната акция, с която граждани и защитници за правата на животните призовават държавата да влезе в правомощията си, като упражни по-строги мерки спрямо насилниците на животни. „Не на страха“, призоваха те.

Пловдивчани протестираха заради тормозената зверски Джеси СНИМКИ

Снимки и видео : Metodi Dimitrov Dimitrov