"Кючук Париж пак се удави", тази констатация изрязява читател на GlasNews, който ни изпрати и снимки на квартала, които показват локви по тротоари и улици, както и кални участъци. Пловдивчанинът описва и премеждията на един пешеходец след пролетния дъжд, застигнал Пловдив. Кадрите са от улиците "Даме Груев", "Скопие" и "Охрид".

"Голямо предизвикателство е... По тротоара търсиш сухо място, за да се придвижиш, в същото време колите нямат много избор да не те изкъпят. Заради ремонта на "Даме Груев", трафикът по "Скопие" е много по натоварен", разказва нашият читател.

По-рано днес Пловдив бе застигнат от истинка пролетна буря. В квартал „Кършияка“ за минути се изля порой, а в Остромила, където кипи сериозно строителство, алармират, че силният вятър е вдигна строителни материали във въздуха и породи опасност за минаващите хора и автомобили. Някои пловдивчани се оказаха и с наводнени тераси.

Дъждът бе логичният завършек на днешния облачен ден. За щастие утре ни очаква слънчево време без валежи. Сутринта ще е хладно, а на места главно по западното поречие на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. Ще има временни увеличения на облачността над източната половина от страната, но без валежи.

Пороен дъжд над Пловдив! Мощен вятър връхлетя тепетата СНИМКИ+ВИДЕО