Пловдивчанка сподели история за добрината, но и за апатията.

Младата шофьорка била застигната от беда на пътя. Колата ѝ прегряла на улица под тепетата, като на Недка Христова се наложило да спре. Това станало в час пик - около 17:30 часа в понеделник, когато трафикът в Пловдив е изключително интензивен.

Дамата побързала да пусне аварийни и да постави триъгълник, преди да опита да се справи със ситуацията. В този момент се срещнала и с безразличието на огромен брой водачи.

"По всичко си личеше, че имам нужда от помощ, но единственото, което получих е да ми бибиткат, псуват и снимат с телефона... Хората май никога досега не бяха виждали аварирала жена на пътя. Въпреки че минаха безброй коли, никой не спря да предложи помощ, но нали най-важното беше да снимат", разказва тя.

В този момент обаче се намерил и гражданин, който помогнал на шофьорката. Водачът спрял, за да провери какво се случва, като не се поколебал и да предложи помощ. Неизвестният мъж помогнал за установяването на проблема, осигурил номер на сервиз, като дал на жената и охладителна течност, с която да преодолее аварията. "Изключително любезен мъж", коментира поведението му тя.

"Исках да разкажа моята история и да припомня на жителите в Пловдив, че всички сме хора и просто да бъдем по-добри, съпричастни и човечни един към друг", заключава пловдивчанката.

Вижте и цялата публикация на Христова, представена без намеса:

"Здравейте. Тъй като напоследък се качват все тъжни или лоши новини в тази група, реших да разкажа една моя история от понеделник (20.05.), за да Ви припомня колко е хубаво и мило да помагаш на хора в нужда. И че направеното добро се оценява.
Няма да изпадам в подробности, в понеделник в най-натоварения час за Пловдив - около 17 и 30 часа, моята кола прегря и се наложи да спра.

Аварийни пуснах и триъгълника извадих. По всичко си личеше, че имам нужда от помощ, но единственото, което получих е да ми бибиткат, псуват и снимат с телефона.

Хората май никога досега не бяха виждали аварирала жена на пътя. Въпреки че минаха безброй коли, никой не спря да предложи помощ, но нали най-важното беше да снимат.

Обаче, в крайна сметка един много добър човек ме видя и реши да спре до мен да провери какво става. Предложи ми помощ, опита се да намери заедно с мен проблема.

Остана с мен и си поговорихме, даде ми номер на сервиз, че даже ми предложи и антифриз, за да си долея, защото имах нужда. Изключително любезен мъж.
Та целта на поста ми е да покажа, че още има добри и възпитани хора, които биха предложили помощ на човек в нужда, без после да очакват нещо в замяна. Исках да разкажа моята история и да припомня на жителите в Пловдив, че всички сме хора и просто да бъдем по-добри, съпричастни и човечни един към друг. Хубав ден!

П.С. Ако момчето е в тази група случайно - отново много благодаря Г."