Добре дошли в 21 век, когато да си майка с дете е престъпление! Разказът ми ще започне с това, че не искам да черня името на никого, а просто да споделя своето възмущение и отчасти отчаяние за това, че явно да си майка с дете в днешно време е нещо лошо и нежелано.

Така започва разказа си една пловдивска майка. Калина Дончев е възмутена и в същото време безкрайно разочарована от отношението на собственик на заведение под тепетата към... детето й. Което впрочем е на 1 годинка. Ето какво написа пловдивчанката в социалните мрежи:

"Преди няколко часа, както всички знаете, се изви страхотна буря в нашия прекрасен град. За жалост времето ни хвана по път и аз заедно с едногодишния си син, движещ се все още в количка, и една позната също с количка решихме да влезем в "кварталната ни кръчма" за по кафе, докато дъждът спре. До тук добре, заведението беше празно вътре и седнахме, като извадихме няколко играчки за да се залисват децата.

Нито са тичали, нито викали, нито пречели... или поне така си мислехме. Без нищо да сме направили, собственикът ни заяви, че от утре щял да забрани в заведението да идват хора с деца. Шок! Аз не си замълчах и попитах на кого пречим (нямаше нито един човек). Отговорът беше от жена му, която каза, че сме влезли с количките и сега трябвало да мие. Отново шок! Явно да имаш дете, е престъпление в днешно време.

Няма да се учудите, като казах на собственика, че няма да види клиенти по този начин, но отговорът му беше, че клиенти си имал и не разчитал на мен, която съответно съм сядала на два месеца веднъж. Еми как да седна, като явно съм неудобна? Явно количката и детето ми пречат и да вляза някъде с него, е равностойно на престъпление!"

Това е историята - достатъчно красноречива, за да я коментираме. Така че, пловдивски майки, да знаете, от утре да не припарвате в Механа "Чушлето" на улица "Гълъбец" 6! Особено ако сте с бебета...