Паркиране възмути пловдивчанка, която изрази недоволството си в мрежата. Тя споделя и кадри, на които се вижда автомобил, разположен на тротоар пред блок. Ситуацията се разиграла в кв. "Гагарин".

"Да има как и в хола ще си ги паркирате тия коли!", гневи се Мариета З. "Майки с колички от къде да минем? Възрастните хора, пешеходците от къде да минат?", добавя жената.
 
На снимката се вижда, че при желание човек може да заобиколи бялата машина, на за майка с количка това би било далеч по-трудна задача.

Мъж в инвалидна количка се "съобрази” с кола, паркирана на тротоар СНИМКИ

Ситуацията не се харесва и на други пловдивчани, които изразяват недоволството си. Някои отбелязват, че единственото решение са сигнали към КАТ, други прибягват до чувството си за хумор.

"То ако има как и до тоалетната ще ходят с колите", гласи едно от мненията. "Трудно се качват по стълбите, пък не влизат в асансьора...", подема майтапа друг шегаджия.
 
"Места няма за това така се получава", оправдава ситуацията пловдивчанин.
 
Припомняме, че паркирането на тротоара е позволено, стига да не затруднява достъпа до жилищни сгради и гаражи, моторните превозни средства да тежат до 2,5 тона и местата за паркиране да са определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.
 
Понягога обаче водачи сериозно затрудняват предвижването на пешеходците. Преди дни в столицата човек в инвалидна количка бе принуден да заобикаля през платното. Причината бе кола, паркирана на тротоар, която бе блокирала възможността за преминаване.