На 29 март 2024 г. на 79-годишна възраст ни напусна големият старозагорски поет и председател на Дружеството на писателите Стара Загора - Таньо Клисуров. Литературният свят на България загуби едно от най-емблематичните си имена, чиято поезия докосва най-нежните струни на човешката душа. Тих, вглъбен и деликатен, с проникновен усет към света, съобщават от община Стара Загора.

Роден в гр. Мъглиж на 23 май 1944 г. Завършва средното си образование в Строителен техникум в Стара Загора, а висше – българска филология във Великотърновския университет. Дълги години работи като журналист във вестниците „Септември", „Стара Загора", „Страница" и „Вик". Бил е главен редактор на литературния алманах „Хоризонт". В биографията си е работил още като преподавател по български език и литература и драматург в Драматичен театър „Гео Милев". Печата стихове във водещи и елитарни регионални и национални издания. Изявява се като ярък публицист с редица статии в печата и радиото.

 
Носител е на множество авторитетни награди – Голямата награда на празниците „Южна пролет" Хасково, Награда за поезия на Съюза на българските писатели, Наградите „Стара Загора", „Николай Лилиев" и много други.

През 2015 г. отново е удостоен с Наградата „Стара Загора" в направление „Култура и изкуство", за цялостно творчество и високи художествени постижения в духовния живот на Стара Загора и за активното му присъствие в литературния свят на България.

Творбите му са превеждани в Русия, Франция, Испания, Унгария, Полша, Индия, Италия, Кипър и др.
През 2004 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на Стара Загора".

Градът на поетите губи големия поет на своето време!
Дълбок поклон!

На 30 март 2024 г. /събота/ от 12.30 ч. до 13.30 ч. в храм „Св. Въведение Богородично" в Стара Загора ще се извърши поклонението. Опелото започва в 13.00 ч.