Радин Андреев и Венцислав Добрев са полицаите от Трето РУ, съпроводили бременната жена до болница в час пик.

Директорът на Пловдивската дирекция на МВР и двамата служители бяха на стадион „Христо Ботев“, където започна инструктажът за охраната на футболната среща.

Андреев и Добрев разказаха за случая с бременна жена, блокирана в трафика на Пловдив.

“Докато бяхме на ул. “Георги Бенев” в задръстване зад нас спря бус. От него слезе видимо притеснен мъж, който дойде при нас и ни помоли за помощ. Каза, че жена му има силни болки и всеки момент може да роди, и помоли да го придружим до болницата. В задръстването нямаше как да стигнат навреме до болницата, беше час пик. Тръгнахме моментално и ги съпроводихме до болницата. Жената плачеше, изпитваше силни болки, не можеше да си намери място”, разказа Радин Андреев, цитиран от TrafficNews.bg.

Полицаи помогнаха на бременна жена в Пловдив

Семейството е от село в община Съединение, но полицията нямат връзка с тях. Никой до този момент не е потърсил дирекцията, за да изкаже благодарност за помощта.

“За нас е достатъчно, че сме помогнали хората да достигнат и е важно, че всичко е наред, в нашата работа се срещаме с всякакви необичайни ситуации, всеки ден извършваме подобни дейности, това не е единствения такъв акт. Стигнахме за 10-15 минути без съпровод. Според мен щеше да роди в колата. Бихме помогнали по всяко време на всеки един човек. Научихме от медиите, че жената е родила и е добре“, посочи и Венцислав Добрев.

Ето какво е състоянието на ескортираната бременна жена в Пловдив

“В чисто човешки план благодаря на колегите, това най-нормалната и професионална реакция. Техните задължения го изискват, да помагат на хората. Не виждам нищо извънредно в постъпката, но адмирации за нея. Благодаря на медиите и на обществото, моралния акт се разпространи и изгради в обществото още повече доверие към институциите”, посочи шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов.