Късо съединение подпали жилище в Асеновград миналия петък. От дома на улица „Цар Освободител“ се стелел гъст дим, а пристигналите огнеборци потушили стихията за броени минути.

Тяхната работа е оценена от потърпевшия асеновградчанин, който се обръща с благодарствено писмо към служителите на смяна.

„Професията и трудовият ми стаж са свързани със строителство и експлоатация на високоволтови ел.уредби и мога да преценя високото майсторство на служителите Ви и Ви моля да предадете моята благодарност за отличната работа!“- пише инж. Георги Попов.

Благодарностите са предадени на служителите, пишат  на страницата  РД ""Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. Те разкриват, че инцидента е станал около 20 часа в петъчната вечер. А за щастие щетите са минимални.

 "Благодарността към нашето огнено семейство е за пожарникарите: Николай Вълканов, Милко Милев, Васил Маринов, Добромир Панев и Калин Боруков и дежурната смяна в оперативен център- инспекторите Александър Колев, Георги Георгиев и Васил Керезиев", пишат от РД ""Пожарна безопасност и защита на населението"-Пловдив.

Това е поредният случай, в който пожарникари от областта се намесват, помагайки на местните жители. Събота огнеборци спасиха възрастна жена, която висеше от парапета на жилището си. 78-годишната жена страда от сериозна форма на деменция и дори не е разбрала как се е озовала в безпомощната ситуация.

Дни преди това пловдивски огнеборци се притекоха на помощ на пенсионер, чиято кола пропадна в канал.  Тогава служителите повдигнаха колата и и така я освободиха.

Пожарникари спасиха пловдивчанка, висяла от парапет на тераса СНИМКИ