Хванатата да краде от магазин инфлуенсърка и учителка поиска право на отговор, което GlasNews й предоставя. Публикуваме версията на Мая Стефанова без редакторска намеса:

"Познавам сина на собственика на магазина от 10 години, били сме гаджета. Лятото си търсех допълнителна работа, подчертавам работела съм по 12 часа, нямам спонсори, а работя на 3 работи, като учител, давам частни уроци и в случая в магазин за месо и колбаси като трета работа. Работя много, за да мога да пътувам, не си търся някой да ме издържа. Ако това, което този човек твърди, е истина, нямаше да работя да правя кафе и режа месо по 12 часа на ден! Търся честна работа!

След като започнах работа при тях, се започнаха подмятания, ти ще бъдеш моя, покани за вечери, опитваше се да ми пуска ръка докато минава зад касата, това също го има записано от камерите. След като разбра, че си имам приятел и не желая да имам нищо общо с него, той все пак си има жена и дете вече, стана агресивен и груб. Обиди, заплахи… Казах, че искам да напусна, но ме задължи да стоя и да работя до 28 август, защото той бил на море до тогава и нямало кой да работи. Получавах постоянно обиди и заплахи от него, че няма да си получа заплатата, че ще ме съсипе, пребие, опитвал се е и да ми посяга няколко пъти.

Реших в деня, в който той замина за море, да си взема последната заплата, която ми дължаха, от касата и си тръгнах и не се върнах повече… А вие как бихте реагирали в тази ситуация, след като човекът има пари, познанства и възможности и може да изпълни заплахите си?

Дори и да съм сгрешила, тогава за мен това е бил единственият възможен ход. Радвам се, че се отървах от това и опита му да ме съсипе ще се окаже неуспешен, подала съм жалба и ще си заведа дело, никой няма право да ме снима и разпространява без моето изрично съгласие по какъвто и де повод. Тези записи може да се използват от полицията, но не и да се разпространяват в медиите, защото утре така може господинът да реши да си публикува и клиенти, които пазаруват, кой му дава това право, има закони и ще се постарая да влязат в сила в случая.

Имам доказателства, че се крият осигуровки, данъци, работех за една заплата, а той ми превеждаше остатъка от собствената му сметка, работи се по 10-12 часа, затова персонал няма. Аз започнах след като напуснаха двама служители, никой не се задържа, защото си мислят, че са недостижими, след като имат пари и познавали всички.

Salumeria D'Angelo се казва въпросният магазин, а Иван Ангелов Христов е синът на собственика, и скоро проверка ще установи и докаже всички нередности, за които говоря. Може да видите и чат със заплахите му, имам още много такива и извлечение, че заплатата се плаща под масата, без да я обявяват и плащат данъци и осигуровки за нея. От личната му сметка ми изплаща половината заплата като основание - захранване, а от сметката на фирмата само парите, на които ме осигуряват! За тези хора не важат трудови договори и закони! Това да изложиш някого в днешно време става с две статии и малко пари явно, но агресията и вярата за безнаказаността за съжаление ще продължат, от хора като тези! И последно, нищо не съм откраднала, взех си от касата това, което ми дължаха, и си тръгнах!"

Мая Стефанова ни изпрати и "чатове", в чиято достоверност се съмняваме, затова няма да ги публикуваме сега. Тезата - "не крадях, а си взимах това, което ми се полага", ще оставим без коментар. Както и някои други несъответствия с истината, на която поне 10 души са били свидетели. Засега.

Резил! Хванаха известна инфлуенсърка и учителка да краде ВИДЕО+СНИМКИ