Над 10 часа продължава издирването на 12-годишното момче, което изчезна в района на Профилакториума в Перник. Момчето се изгубило от погледа на баща си в петък следобед около 17:30 часа. Служби на терен, термокамери, дронове, стотици доброволци и родителите търсят малкия Александър.

На място е и кметът на миньорския град Станислав Владимиров.

Местните власти призовават всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града. Момчето е с тежка форма на аутизъм. Множество доброволци участват в издирването му.

Виждали ли сте Александър? Издирват момчето под дърво и камък

"Молбата ми е към хората, които живеят в блокове (входове на блокове), които НЕ СЕ заключват: Моля, проверете по етажите и общите етажни пространства, дали изчезналото дете не е някъде там, защото такива деца, когато са уплашени, влизат през първата отворена/открехната врата!
НА ПРОФИЛАКТОРИУМА НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ХОДИ - ДОСТАТЪЧНО ХОРА ИМА! По-скоро обезпечете районите, които са в близост до вашето жилище! Проверявайте в паркове, градинки, детски площадки, които не са особено добре осветени! Избягвайте излишно осветяване и силни шумове, защото това само може да подплаши детето!," апелират хора в мрежата.