Десетки протестиращи се събраха отново пред Съдебната палата в Пловдив, заради смъртта на 24-годишния Димитър Малинов. Жители на селото, близки, майката на Митко, която не може да сдържи сълзите си и баща му също са на място, като всички настояват  да има арести за полицаи, ако се установи, че има такива, които са разпънали чадър над близнаците Борислав и Валентин Динкови.  Днес те трябваше да обжалват арестите си пред Окръжен съд- Пловдив, но стана ясно, че не са пожелали да го направят. Двамата бяха привлечени като обвиняеми за лично укривателство във връзка с жестокото убийство. За жителите в селото обаче младите момчета заслужават не по-малко сурова присъда от издирвания извършител на престъплението, пише TrafficNews.bg.

Близнаците от Цалапица се страхуват от саморазправа, отмениха делото

„Тук сме, защото чакахме разглеждането на мярката, но разбрахме, че няма да обжалват. Имаме въпроси, но все още нямаме отговори. Защо след първия арест бяха пуснати. Според нас те са се прибрали, за да прикриват следите. Първоначалните им показания бяха лъжливи и никой не послуша нас. Искаме да знаем истината, защо беше убит толкова жестоко синът ми и кои са всъщност убийците. Ето единият избяга, но братята не успяха заради тази гласност, която се даде, каза пред медиите майката на убития Митко.

По думите на протестиращите има вероятност Бизюрев да е замесен в нещо и някой да го убие, докато е  още в чужбина. Друг роднина на Митко коментира, че искат смяна на законите, за да не се позволява на престъпниците  да се измъкнат.

Заподозреният за убийството в Цалапица още не е задържан

"Без милост" , "до живот", "справедливост" и "смърт". Това не спира да се скандира пред Съдебната палата , а хората са категорични, че в Районното управление в  Стамболийски се работи в тотално безхаберие. Твърди се още , че имало чадъри от най-високо ниво над началника.

Очаква се шествието да се отправи и към пловдивската прокуратура, за да  може протестиращите да потърсят обяснение и от тях.

Както стана ясно преди дни, днес се очаква от 18 часа в читалището на село Цалапица представители на ръководния състав на ОДМВР-Пловдив да проведат срещнат с кмета и жителите на населеното място. Срещата е организирана по инициатива на дирекцията.

Единият близнак от Цалапица не крие проявите си, разпространява ги гордо в мрежата ВИДЕО

Целта е запознаване с конкретните проблеми в региона,  обсъждане с местната общественост на съответни съвместни мерки за тяхното решаване, както и възможности за ефективно обезпечаване на обществения ред и сигурност. На срещата ще присъстват комисар Радослав Начев, който към момента ръководи  областната дирекция, заместник-директорът комисар Сълко Литов и началниците на отдели „Криминална полиция”, „Охранителна полиция” и „Разследване”.

След нея отново протестните дейности от днес ще продължат и в селото.

Припомняме, че полицията издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов.