Притеснителен сигнал от пловдивския кв. "Кючук Париж". Жители на района разказват, че е разпръсната отрова. Те споделят, че домашният им любимец е пострадал, като кучето е в тежко състояние.
 
Отровата била хвърлена в участък, който е в района на парка зад училище "Димитър Талев". Вижте публикацията на Мария Г., споделена във Facebook:
 
"Здравейте! Пишем, за да предупредим собствениците на кучета. Разхвърляна е отрова в района на парка зад училище "Димитър Талев" и точно в градинката зад училището. Вчера нашето куче пострада и още е в тежко състояние. Бъдете нащрек. Пазете любимците си. Някой няма сърце и дано му се връща!"

Вълна от желаещи да осиновят бездомното куче Мечо


 Местни жители предполагат, че се цели тровене на бездомни животни. Някои пловдивчани се притесняват, че отровата може да навреди дори на деца, които се разхождат в района. Други са възмутени от действията на неизвестния си съкварталец.
 
"Тези паркова колко малки дечица може да я пипнат тази отрова. Колко трябва да си малоумен да го направиш", пише Мадлен Т.
 
"Те най-вероятно искат да отровят уличните животинки. След постовете за глутницата се изля толкова агресия. Вместо да се обединим и да си помогнем, и поне по празниците да сме по-милосърдни само агресия срещам, тя води на лошо", добавя Даниела Т.
 
Това е поредният случай на посегателство към животни. След фрапиращия случай с кучето Мечо и обвиненията към доцент, сочен за убиец на кучета.