Една до болка позната ситуация повдигна разпалена дискусия в столична група във Facebook. Редно ли е да се паркира в зелени площи, ако в даден район няма нужния брой паркоместа.

Правилата за движение по пътищата изрично посочват, че това е нарушение, но реалността сочи, че шофьорите без скруполи превземат зелените петна, за да има къде да оставят возилата си.

За подобна ситуация споделя и възмутен столичанин. Той публикува кадри, на които се виждат значителен брой машини, паркирани в полянка край голяма спортна зала в "Гео Милев".

"Здравейте, добре ли сте спрели? ПС: Който и да ви е кмет какъвто и тротоар да ви направи или улица, не ги заслужавате", отбелязва Георги В.

Публикацията предизвиква вълна от коментари. Някои смятат, че водачите са паркирали сред тревите заради безисходица. Други отбелязват, че проблем с паркирането има из целия град.

Вижте повече от мненията на столичани:

"Всъщност всички живеещи там, имаме нужда от паркоместа! Тези безкрайни тротоари са прекрасни, но не за презастроен квартал, в който минава един номер автобус. Не винаги е до ганьовщина, а до безизходица" , смята Делина А.

"Проблем има и с придвижването на пешеходците, които в мнозинството си са деца и възрастни хора. За техните права кой трябва да се погрижи? Когато сте се заселвала в квартала, защо не сте се погрижила и за автомобила си?", пише Деница К.

"Проблемът не е толкова, че няма паркоместа, а че има прекалено много автомобили. Отделно, че там безплатният паркинг до зала "Фестивална" си седи, но хората ги мързи да паркират 50 мej,d по-нагоре на паркинга и се забиват на тревата, защото могат", отбелязва Валери Й.