В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът е дело на смолянчанина Георги Милушев.

Както проектът, така и изработката, и поставянето на бюст-паметника са дело на 96-годишния родопчанин. Негово дело е и паметникът на Васил Левски, поставен в центъра на града преди три години.

Паметникът е монтиран пред Военния клуб. На официалната церемония по откриването присъстваха жители на града, военни, политици, служители в държавни и общински структури.

Камъкът за бюста е доставил лично от село край Перник. "Техническата работа ми отне не повече от четири месеца, а бюрократичната процедура продължи около две години, заради уточняване на собствеността на имота пред Военния клуб", каза Георги Милушев.

След откриването, 96-годишният мъж дари паметника, който е на стойност 22 хил. лева, на Министерството на отбраната, 101-ви Алпийски полк и Военен клуб-Смолян, пише БТА.

Събитието бе почетено от представители на Община Смолян, Областната администрация, Министерството на отбраната. Прочетен бе и поздравителен адрес от президента Румен Радев.

Следващата мечта, която иска да реализира Георги Милушев, е да направи паметник на покойния главен архитект на Смолян Петър Петров.

Снимка: БТА