Звездата на "Пирин фолк" - Ивайло Герасимов, е починал внезапно. Засега не е ясна причината за смъртта на 44-годишния певец. Музикантът бе любимец на феновете с уникалните български фолк и македонски песни.

Герасимов е роден на 13 март 1977 г. Завършва музикално училище в Монтана, след което съдбата му го отвежда в средите на бизнеса. Творческите предизвикателства обаче продължават да бъдат част от живота му.

През 2009 г. се запознава с известните музиканти Милчо Кацаров и Борис Чакъров. Споделя идеите си за авторски песни, а те му дават кураж и подкрепа в мечтите му, като от тях получава и предложение за запис в студио "Силвия Мюзик". След това рамо, певецът успя да концентрира идеите си, както и творческия си потенциал и започна усилена работа.

През 2011 г. Ивайло Герасимов се класира за участие в престижния конкурс Пирин фолк. Той преминава предварителните кастинги с авторската си песен „Сбогом, мамо“. Творбата е написана през 1994 г., една година след смъртта на майка му. Преди самия запис, текстът търпи корекции заради регламента от 2011 г., в който песните са с продължителност до 4 мин - предишният вариант беше до 5 мин.

„Написах текста изведнъж, излях душата си. Всеки, които е загубил майка си, особено на невръстна възраст като мен, разбира трагедията сполетяла живота ми, споделя Ивайло.

Герасимов имаше собствен бизнес и продуцираше спектаклите си, пише BulNews. Певецът е женен, а от брака има дъщеря.

Мир на праха му!