Самотна майка от Димитровград има нужда от нас, за да оздравее. 40-годишната Светла Калайкова има две прекрасни момиченца на 8 и 10 години, които отглежда сама.
 
Жената работи като социален работник с приемни деца. Обича децата.
 
"Работата с тях не е никак лесна задача, но си заслужава, защото те дарява с най-чистата любов. Най-приятната част от работата ми, е когато едно дете намери мама и тате. Ние - социалните работници, сме научени да плачем, вкъщи - сами, след този ден.", споделя Светла.
 
По стечение на обстоятелствата младата жена отглежда своите деца сама. Винаги е била и мама, и татко за тях, което в дългосрочен план се оказва голямо предизвикателство. През годините се опитвала да балансира всичко в семейството и работата, но вътрешно изпитвала огромна болка, че не се справя достатъчно добре.
 
 
"Повече от година изпитвах огромно безсилие и болки в кръста, които не се поддаваха на медикаментозно лечение. Всички доктори казваха, че е на нервна почва. До миналия месец, в който се събудих с нетърпими болки в корема. Лекарите ми поставиха диагноза - Туморни образования в малкия таз, след което ми беше направена спешна операция за отстраняването им. След операцията се разбра, че болестта е метастазирала в мускулатурата на дебелото черво и по повърхността на черния дроб.
 
Насочих се за изследвания и евентуално последващо лечение в Турция. Вярвам, че лечението там ще ми даде шанс за цялостно излекуване", пише Светла.
 
Българи, да подадем ръка на младата жена да пребори болестта! Тя учи децата си, че всеки ден се случват чудеса. Нека това добро дело бъде чудото за тях - мама да оздравее.
 
Подкрепете Светла с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay и Revolut: