Кардиологът д-р Светлозар Сардовски публикува коментар на стената си във Facebook. Той е провокиран от темата за Украйна и в частност кампанията за набиране на средства за децата на Украйна. По негово мнение събраната в Уницеф сума е крайно малка на фона на очакванията.

Припомняме, че в края на миналия месец премиерът Кирил Петков отправи нестандартното предложение – всеки българин да дари по една заплата за Украйна. Това се прие по-скоро с подигравки, отколкото като нещо реално и смислено.

Настроенията по темата у нас и с настанените бежанци са двупосочни. Голяма част недоволстват срещу поведението на украинците. Не липсваха и демонстрации, каквато беше тази в Бургас, където украински джип осъмна със забита кирка.

Жененият за украинка си призна за кирките, няма да повярвате защо го е направил

Вижте какво написа Сардовски, който през времето на разгара на пандемията непрестанно даваше ценни съвети за протичането и справянето с болестта.

"Мдааа… УКРАЙНА - “Лицемерието не е труден занаят - всеки негодяй е специалист.“

Днес бях впечатлен от лично телефонно обаждане от Уницеф, за да ме уведомят за събраните за над 1 месец „ЦЕЛИ“ 468,000 лева за децата на Украйна…

Според мен обаче, това е една прекалено малка сума, спрямо декларираната „голяма“ поддръжка за Украйна от много българи. Ако само партийните бесни десни неокомунисти и поддръжниците им или дори тези, ходещите по митингите в подкрепа на Украйна бяха дали по некой лев, щяха да се съберат поне нколко пъти повече, а ако всички останали, “подкрепящи“ Украйна по социалните мрежи бяха дали по няколко лева, сумата щеше да е милиони.

ДА, АМА НЕ....

Та, “Лицемерието не е труден занаят — всеки негодяй е специалист.“.

Лицемерието ТО-та, дами, господа и “вся остальная сволочь“ е заразно и повсеместно и напълно отговоря и на управленското такова, поне в евроатлантически мащаб.

Кеворкян направи въображаемо интервю с премиера

Куп подигравки след премиерския призив да дарим по заплата за Украйна