„Детенцето беше излязло на терасата по време на пожара, карах го да си слага мокра кърпа на лицето, докато пристигнат екипи на пожарната. Често го оставяха сам при баба му, а тя е трудноподвижна”. Това разказа пред TrafficNews Мария Каракехайова, която е съседка на загиналото дете и неговата баба.

Припомняме, че пожарът в апартамент на ул. „Пере Тошев” в Кючука възникна малко след 12:00 часа днес. Вследствие на огъня загина малко дете, а баба му беше обгазена.

Голям пожар избухна в апартамент в Пловдив, четири пожарни са на място! СНИМКИ

Очевидци разказват, че бабата е била трудноподвижна и е била на легло, а 8-годишният Велизар често бил оставян при нея от майка му. В момента на пожара майката на загиналото дете е била навън с по-големия си син.

„Когато разбрах за пожара веднага излязох през терасата и видях, че Велизар също на терасата. Вече беше подаден сигнал и пожарните пътуваха насам. Попитах го дали е сам, той каза че майка му я няма и е само с баба си”, допълват съседите.

Пожарът в Пловдив: Детето е загинало, възрастната жена е обгазена

Те уточниха, че бабата е на легло и е цяло чудо, че е успяла да се придвижи до коридора, където е и намерена в безпомощно състояние.

„Палиха често вестници, децата си играят с това”, коментират съседи на семейството, които допълниха, че майката на детето е разведена и живее в апартамент, намиращ се под този, който е изгорял. Майката работи като социален работник и често се е случвало да оставя децата при бабата.

Към този момент не е ясно какво е предизвикало пожара.