Вълна от неудобрение след предложението на Кирил Петков към българските граждани да дарят по една заплата за оръжие за Украйна. За кампанията му дори бе обявена и дарителска сметка.

Слави Михайлов, който е председател на националното сдружение на сираците в България изрази своето несъгласие с инициативата и се обърна към Петков.

Ще дадат ли българите по една заплата за Украйна?

“Г-н премиер, виждате ли в България, колко народ изнемогва! Колко благотворителни кампании има за лечение на деца, бедни възрастни хора? Аз и мои приятели и съмишленици над три месеца се опитваме да помогнем на 29 абитуриенти в неравностойно социално положение, които имат нужда от тоалет за празничната си бална вечер! Защо не дарите за провеждането им на техния бал средства, а правите дарения към Украйна за оръжия? Идея си нямате, колко много съм бесен на Вашите действия, които са неадекватни и по - никакъв начин не са от полза за българските граждани!

Престанете да вършите глупости и се обърнете с лице към хората, погледнете какво се случва в милата ни родина! Оставам с впечатлението, че българските граждани сме оставени сами да се оправяме с нашето оцеляване! Омерзен съм от действията Ви на фона на немотията в държавата ни!”, написа Слави на стената си във Facebook.

Куп подигравки след премиерския призив да дарим по заплата за Украйна