Братът на издирвания Емил Боев отправи и апел към перничани във Facebook профила си. Той разпространи карта с предполагаемите следи, която може да помогне на хората, които помагат в издирването.

"Имам най-логичния маршрут, който показва къде Емил е ходил през нощта в петък срещу събота до момента, в който се вижда на камерите на фермата в гората. Моля пернинчани за съдействие и огласяване на този маршрут, което много ще улесни комуникацията ни с хора по него. Ще го огледаме хубаво, защото нямаме друга следа в момента, а опциите започват да свършват. Сърдечно благодаря на всички пернинчани, които ни пуснаха в дворове, за да огледаме, дали Емил не е някъде сврян. Времето е критично, а помощта наистина е важна и ние я оценяваме напълно", пише Мартин Боев.

Бащата на изчезналия Емил: Сигурен съм, че синът ми е на записа от камерата

"Аз тази вечер за първи път ще си позволя да поплача откакто научих че го няма, ще си припомня всеки един детайл, който толкова обичах в него без да му го кажа и ще си мисля за него така, както не си давах досега.
А след 4 часа като пак стана и директно си облека дрехите от снощи, плеснати пред леглото ми с ботушите, пак ще мисля не за фейсбук, не за мен и емоциите ми, не за медии, полиции, сценарии, планини или приятели - ще се сетя че го правя за него, защото заслужава по-големия му брат да изрине тази планета и всяка следваща за него.
Обичам те Емиле, съжаляам, чакай ме, ще дойда, дръж се, обичам те," пише още Мартин.

Братът на изчезналия Емил: Някой укрива информация

Днес доброволците се събират в 9:30 сутринта. Сборен пункт в Перник - паркинг на ул "Физкултурна" 1

Емил Боев бе обявен за общодържавно издирване. Мъжът е висок около 180 см, с кестенява коса, брада и мустаци. В деня на изчезването си той е бил облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Столичанинът е дошъл в Перник в петък заради Международния фестивал "Сурва". След това следите му се губят.

Откриха следа от изчезналия Емил!