Лекарите от Спешна помощ са се отзовали на шест сигнала за хора, колабирали заради топлото време  в Пловдив. Всички случаи са след 12 часа.

Припадналите са били навън в горещината. Те се прибрали по домовете си, след като са получили медицинска помощ. Не се е наложило да бъдат хоспитализирани в здравни заведения, информира "24 часа"

Поредна порция пек се задава. Откога и докога ще е горещо?

Първите дни на август също ще бъдат белязани от опасни горещини, като тогава се очаква на места живакът да надхвърли 40 градуса, предупреждават експерти. В много райони показанията на термометрите да достигат 41-42 градуса.

При прояви на прегряване - главоболие, гадене, повръщане, последвани от сънливост и отпуснатост - медици призовават да се избягва самолечението, а да се потърси неотложна медицинска помощ.

Задължително е избягване на прегряването на главата от директните слънчеви лъчи като, ако не е възможно да се стои на закрито, то тогава трябва да се носи шапка, по-добре от проветрива естествена материя. Това е особено важно за за пациентите с епилепсия, преживелите мозъчни инсулти, черепно-мозъчни травми, менингити и др., както и за децата. Директното охлаждане на затоплената глава също може да влезе в съображение в някои случаи, напомнят медици.

Жегите настъпиха, как да се предпазим от слънчев удар