Темата със скоростта на бързата лента по магистралите винаги е разделяла потребителите в социалните мрежи.

Според едните, ако скоростта е около 120 км/ч,  то няма проблем да се кара лявата лента. Другите смятат, че шофьори с подобно каране само задръстват движението и те трябва да карат единствено в дясната лента.

Последният случай от АМ "Тракия" е ясен пример за това.

"В продължение на 4-5 км този индивид кара със 130км/ч в лява лента или кара между двете ленти.. пазете се от него, защото създава предпоставки за катастрофа. Явно е по-важно да се прави на “мутра” и да говори по телефона…", пише Никол Тодорова.

Противоположни коментари по темата не липсват и тук.

"Изпреварвай от дясно и не се занимавай с глупости", отбелязва Ивайло В.

"Предпоставка създавате вие като не спазвате дистанция… колкото до този, то явно не дава bmw да го изпреварва", посочва Нук О.

"Не виждам нищо нередно освен, че вие не спазвате дистанция. Магистрала изглежда умерено натоварена а най-добре, когато всички в движението си да се съобразяваме с останалите.", смята И. Стратиев.

"А ако тръгнеш да го изпреварваш от дясно, засича ли те ?? Понеже видях как един не скъп и "бягащ" джип го подмина от дясно като спрял, та не знам вместо да снимаш "сензация" защо не го резна и ти от там, и да си гледаш кефа ??". добавя Светлозар Г.

Вие какво бихте предприели?