Шофьор на автомобил постъпи човечно към пешеходец по време на поройния дъжд във вторник вечерта. За това съобщи плодивчанинът Румен Димитров. Ето какво пише той: 

Искам да изразя огромната си благодарност към един непознат човек, който ме спаси във вчерашния потоп! Дъждът ме завари около 17.30 по риза и без чадър на кръстовището на бившата Мебелна къща, сега Томов Плаза в Пловдив. Опитвах се да се прикрия от пороя с малка найлонова торбичка колкото салфетка. Водата на булеварда достигаше 2-3 сантиметра, а най-близкото спасение беше автобусната спирка отсреща. Пробягах кръстовището наполовина, но светофарът ме остави на островчето между двете платна.

В този момент една кола откъм квартал Тракия, която правеше ляв завой към Асеновградско шосе, намали и въпреки обилния дъжд стъклото се спусна и една ръка ми подаде сгъваем чадър. Човекът каза само: "Имам два" и отмина без да спре. Успях само да извикам "Благодаря!", но не знам дали ме чу! Запомних единствено номера на колата - РВ8272.

Бях наистина като зашеметен от тази напълно неочаквана добрина и дори не знам дали реагирах адекватно. Прибрах се почти сух, но това което ме стопли наистина, беше усещането, че човещината не е изчезнала и че има надежда за един по-добър и хуманен свят! Благодаря ти, приятелю! Дано има повече хора като теб!

Градушка удари райони на Пловдив СНИМКИ